Prijs Dubbel Glas: Wat Kost Dubbele Beglazing in 2023?

Als je op zoek bent naar manieren om je huis te verbeteren en te moderniseren, dan is dubbel glas installeren zeker de moeite waard. Dubbel glas kan je helpen om je huis te isoleren, waardoor je minder energie verbruikt en je energierekening omlaag brengt. In dit artikel gaan we dieper in op de prijs van dubbel glas in 2023 . We bespreken de verschillende soorten dubbel glas, de prijzen en de voordelen van dubbel glas.

Wat is Dubbel Glas?

Dubbel glas is een raam dat bestaat uit twee glasplaten met een luchtlaag ertussen. Deze luchtlaag fungeert als isolator, waardoor de warmte binnen blijft en de kou buiten. Dubbel glas is dus een uitstekende manier om je huis te isoleren en je energierekening te verlagen.

Soorten Dubbel Glas

Er zijn verschillende soorten dubbel glas beschikbaar op de markt. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten:1. Standaard Dubbel Glas

Standaard dubbel glas is de meest voorkomende vorm van dubbel glas. Het bestaat uit twee glasplaten van 4 mm dikte met een luchtlaag van 12 mm ertussen. Dit type dubbel glas biedt een goede isolatie en is relatief goedkoop.

2. HR Dubbel Glas

HR dubbel glas is een verbeterde versie van standaard dubbel glas. Het bestaat uit twee glasplaten van 4 mm dikte met een luchtlaag van 12 mm ertussen. Het verschil zit hem in de coating op het glas. HR glas heeft namelijk een coating van metaaloxide op één van de glasplaten. Dit zorgt voor een nog betere isolatie en een hogere energiebesparing.

3. HR+ Dubbel Glas

HR+ dubbel glas is nog beter dan HR dubbel glas. Het bestaat uit twee glasplaten van 4 mm dikte met een luchtlaag van 12 mm ertussen. De coating op het glas is nog dikker dan bij HR glas, waardoor de isolatie nog beter is. HR+ dubbel glas is duurder in aanschaf, maar levert wel meer energiebesparing op.

4. HR++ Dubbel Glas

HR++ dubbel glas is de beste vorm van dubbel glas die momenteel beschikbaar is. Het bestaat uit twee glasplaten van 4 mm dikte met een luchtlaag van 15 mm ertussen. De coating op het glas is nog dikker dan bij HR+ glas, waardoor de isolatie nog beter is. HR++ dubbel glas is duurder in aanschaf dan de andere soorten dubbel glas, maar levert wel de grootste energiebesparing op.

Prijs Dubbel Glas

De prijs van dubbel glas hangt af van verschillende factoren, zoals het type glas, de afmetingen van het raam en het aantal ramen dat je wilt laten vervangen. Hieronder bespreken we de gemiddelde prijzen per m2 voor de verschillende soorten dubbel glas.

  • Standaard Dubbel Glas: €50 – €70 per m2
  • HR Dubbel Glas: €70 – €90 per m2
  • HR+ Dubbel Glas: €90 – €110 per m2
  • HR++ Dubbel Glas: €110 – €130 per m2

Voordelen Dubbel Glas

Dubbel glas biedt verschillende voordelen ten opzichte van enkel glas of standaard dubbel glas. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen:

1. Isolatie

Dubbel glas biedt uitstekende isolatie, waardoor je minder energie verbruikt en je energierekening omlaag gaat.

2. Geluidsisolatie

Dubbel glas biedt ook geluidsisolatie, waardoor je minder last hebt van geluiden van buitenaf.

3. Veiligheid

Dubbel glas is sterker dan enkel glas, waardoor het moeilijker is om in te breken.

4. Minder Condens

Dubbel glas zorgt ervoor dat er minder condens op de ramen ontstaat, waardoor je minder snel last hebt van vochtproblemen.

5. Waardevermeerdering

Het installeren van dubbel glas kan de waarde van je huis verhogen.

FAQs

1. Is het mogelijk om dubbel glas zelf te installeren?

Het is mogelijk om dubbel glas zelf te installeren, maar het wordt sterk aangeraden om dit door een professional te laten doen.

2. Hoeveel kan ik besparen op mijn energierekening met dubbel glas?

Met dubbel glas kan je tot wel €250 per jaar besparen op je energierekening.

3. Is HR++ glas de investering waard?

Ja, HR++ glas is zeker de investering waard. Het is duurder in aanschaf, maar levert wel de grootste energiebesparing op.

4. Hoe lang gaat dubbel glas mee?

Dubbel glas gaat gemiddeld 20 tot 25 jaar mee.

5. Kan ik subsidies krijgen voor het installeren van dubbel glas?

Ja, het is mogelijk om subsidies te krijgen voor het installeren van dubbel glas. Informeer bij je gemeente of er subsidies beschikbaar zijn.

Conclusie

Dubbel glas is een uitstekende manier om je huis te isoleren en je energierekening te verlagen. Er zijn verschillende soorten dubbel glas beschikbaar, elk met hun eigen prijskaartje. Het is belangrijk om te investeren in HR++ glas, omdat dit de grootste energiebesparing oplevert. Laat de installatie van dubbel glas altijd over aan een professional en informeer bij je gemeente of er subsidies beschikbaar zijn.