Inbraakwerende deur: prijzen veiligheidsklasse en premies

Inbraakwerende deur: prijzen veiligheidsklasse en premies

Een inbraakwerende deur is een belangrijk element in de beveiliging van je woning. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een veiligheidsdeur? En wat zijn de kosten en premies voor een inbraakwerende deur? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over inbraakwerende deuren.

Wat is een inbraakwerende deur?Een inbraakwerende deur is een deur die extra beveiligd is tegen inbraak. Dit betekent dat de deur bestand is tegen verschillende inbraakmethodes, zoals het openbreken van de deur of het uitnemen van het slot. Een inbraakwerende deur heeft meestal een certificaat dat aantoont dat de deur voldoet aan de Europese norm voor inbraakwerendheid.

Veiligheidsklassen

Inbraakwerende deuren zijn ingedeeld in verschillende veiligheidsklassen. Hoe hoger de veiligheidsklasse, hoe beter de deur bestand is tegen inbraak. De veiligheidsklassen zijn als volgt ingedeeld:

– Klasse 1: weerstand tegen een inbraakpoging van vijf minuten
– Klasse 2: weerstand tegen een inbraakpoging van tien minuten
– Klasse 3: weerstand tegen een inbraakpoging van twintig minuten
– Klasse 4: weerstand tegen een inbraakpoging van dertig minuten
– Klasse 5: weerstand tegen een inbraakpoging van vijfenveertig minuten
– Klasse 6: weerstand tegen een inbraakpoging van zestig minuten

Het is aan te raden om voor een deur met minimaal veiligheidsklasse 2 te kiezen.

Kosten van een inbraakwerende deur

De kosten van een inbraakwerende deur zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de veiligheidsklasse, het type deur en de afmetingen. Over het algemeen zijn inbraakwerende deuren duurder dan gewone deuren. De prijzen variëren van 500 euro tot wel 5000 euro. Het is dus belangrijk om vooraf goed te bedenken wat je budget is en welke veiligheidsklasse je nodig hebt.

Premies voor een inbraakwerende deur

Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden een premie aan voor woningen die extra beveiligd zijn tegen inbraak. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een korting op de premie of een verhoogde dekking bij diefstal. Het is dus verstandig om bij je verzekeringsmaatschappij te informeren naar de mogelijkheden.

FAQs

1. Kan ik zelf een inbraakwerende deur installeren?
Het wordt afgeraden om zelf een inbraakwerende deur te installeren. Het is belangrijk dat de deur op de juiste manier wordt geïnstalleerd om de veiligheid te garanderen. Laat daarom altijd een professional de deur installeren.

2. Hoe weet ik welke veiligheidsklasse ik nodig heb?
Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie van de woning en de waarde van de bezittingen. Het is aan te raden om advies te vragen aan een professional.

3. Kan ik een inbraakwerende deur combineren met andere beveiligingsmaatregelen?
Ja, het is mogelijk om een inbraakwerende deur te combineren met andere beveiligingsmaatregelen, zoals een alarmsysteem of camerabeveiliging.

4. Moet ik onderhoud plegen aan mijn inbraakwerende deur?
Ja, het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan je inbraakwerende deur om de veiligheid te garanderen.

5. Kan ik een inbraakwerende deur laten plaatsen in een bestaande deuropening?
Ja, het is mogelijk om een inbraakwerende deur te laten plaatsen in een bestaande deuropening. Een professional kan beoordelen of dit mogelijk is.

Conclusie

Een inbraakwerende deur is een belangrijk element in de beveiliging van je woning. Het is belangrijk om vooraf goed te bedenken welke veiligheidsklasse je nodig hebt en wat je budget is. Laat altijd een professional de deur installeren en onderhoud regelmatig je deur om de veiligheid te garanderen. Informeer bij je verzekeringsmaatschappij naar de mogelijkheden voor een premie. Met een inbraakwerende deur kun je met een gerust hart genieten van je woning.