Duurzame Kunststof Deuren: Eigenschappen, Prijzen & Soorten

Kunststof deuren zijn de perfecte keuze voor een duurzame en stijlvolle oplossing voor uw entree. Ze bieden uitstekende thermische isolatie en geluidsdemping, waardoor uw huis comfortabeler en energiezuiniger wordt. Kunststof deuren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor u de perfecte match kunt vinden voor uw huisstijl. Daarnaast zijn kunststof deuren onderhoudsarm en gaan ze lang mee, waardoor ze een waardevolle investering zijn voor uw huis. De kunststof deuren zijn veilig, op maat gemaakt, milieuvriendelijk, geluidswerend en vereisen weinig onderhoud.

Kunststof deuren

Belangrijkste punten

 • Kunststof deuren bieden uitstekende thermische isolatie en geluidsdemping.
 • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen.
 • Kunststof deuren zijn onderhoudsarm en gaan lang mee.
 • Ze zijn veilig, op maat gemaakt en milieuvriendelijk.
 • Kunststof deuren zijn geluidswerend en vereisen weinig onderhoud.

Veiligheid en Maatwerk van Kunststof Deuren

Kunststof deuren bieden uitstekende veiligheid dankzij veiligheidsbeslag en een 3-puntsluiting, waardoor uw huis extra beschermd is tegen inbraak. Deze geavanceerde beveiligingsfuncties zorgen voor gemoedsrust en stellen u in staat om uw woning veilig te houden. Daarnaast kunnen kunststof deuren volledig op maat worden gemaakt, zodat ze perfect passen bij uw entree en voldoen aan al uw specifieke eisen en wensen.Veiligheidsbeslag is een essentieel onderdeel van kunststof deuren. Het zorgt voor extra bescherming en voorkomt dat inbrekers gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot uw huis. Een 3-puntsluiting zorgt ervoor dat de deur op meerdere punten stevig vergrendeld wordt, waardoor het bijna onmogelijk wordt om de deur open te breken. Dit verhoogt de veiligheid van uw huis aanzienlijk en schrikt potentiële inbrekers af.

Bovendien kunnen kunststof deuren volledig op maat worden gemaakt. Of u nu een standaard deuropening heeft of een speciale maat nodig heeft, maatwerk kunststof deuren bieden de ideale oplossing. Dit betekent dat de deuren perfect passen bij uw entree en naadloos aansluiten op de stijl van uw huis. U kunt kiezen uit verschillende ontwerpen, kleuren en afwerkingen om de deur aan te passen aan uw persoonlijke smaak en interieur.

Voordelen van Kunststof Deuren Maatwerk van Kunststof Deuren
 • Uitstekende veiligheid
 • Op maat gemaakt
 • Duurzaam
 • Stijlvol
 • Thermische isolatie
 • Geluidsdemping
 • Aanpasbaar aan deuropening
 • Keuze uit verschillende ontwerpen
 • Verschillende kleuren en afwerkingen

Veiligheid en maatwerk zijn cruciale aspecten bij het kiezen van kunststof deuren. Met hoogwaardig veiligheidsbeslag en een 3-puntsluiting bieden deze deuren optimale bescherming voor uw huis. Bovendien zorgt maatwerk ervoor dat de deuren perfect passen bij uw entree en aan al uw wensen voldoen. Kies voor kunststof deuren en geniet van een veilige en op maat gemaakte entree voor uw huis.

Milieuvriendelijkheid van Kunststof Deuren

Kunststof deuren zijn een milieuvriendelijke keuze vanwege hun recyclebare eigenschappen. Ze zijn vervaardigd uit 100% recyclebaar materiaal, waardoor ze een duurzaam alternatief zijn voor houten deuren. Dankzij hun productieproces met een lagere energiebehoefte en het gebruik van minder natuurlijke hulpbronnen, dragen kunststof deuren bij aan het verminderen van de ecologische impact. Bovendien kunnen ze aan het einde van hun levensduur ook gerecycled worden, waardoor de materialen hergebruikt kunnen worden.

Kunststof deuren - milieuvriendelijkheid

De recyclebaarheid van kunststof deuren betekent dat ze geen onnodig afval creëren en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Door te kiezen voor milieuvriendelijke kunststof deuren, kunt u uw steentje bijdragen aan de bescherming van het milieu en de vermindering van uw ecologische voetafdruk.

Geluidswerendheid en Onderhoudsgemak van Kunststof Deuren

Als u op zoek bent naar geluidswerende en onderhoudsarme deuren, dan zijn kunststof deuren de perfecte keuze. Dankzij speciale isolatie bieden kunststof deuren uitstekende geluidswering, wat vooral ideaal is als u in een drukke straat woont of als u het geluid van buiten wilt verminderen. U kunt genieten van een stille en rustige woonomgeving.

Bovendien zijn kunststof deuren onderhoudsarm en gemakkelijk te reinigen. Een vochtige doek is meestal voldoende om het oppervlak schoon te maken. Er is geen uitgebreid onderhoud nodig, zoals schilderen of lakken, wat veel tijd en moeite bespaart. Kunststof deuren behouden hun mooie uitstraling zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over regelmatig onderhoud.

“Kunststof deuren bieden niet alleen geluidswering, maar ook gemak en tijdsbesparing op het gebied van onderhoud.”

Daarnaast hebben kunststof deuren nog andere voordelen, zoals uitstekende thermische isolatie en duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden en blijven lang mooi zonder te vervagen of te beschadigen. Kunststof deuren zijn een investering die jarenlang meegaat en uw huis een moderne uitstraling geeft.

Benieuwd hoe geluidswerend kunststof deuren eruitzien? Hieronder ziet u een voorbeeld:

Als u geïnteresseerd bent in kunststof deuren met geluidswerende eigenschappen en weinig onderhoud, kunt u de volgende tabel raadplegen voor een overzicht van de beschikbare opties:

Model Geluidswerendheid Onderhoudsgemak
Model 1 Hoog Gemakkelijk schoon te maken
Model 2 Zeer hoog Weinig onderhoud nodig
Model 3 Uitstekend Onderhoudsarm

Met deze geluidswerende kunststof deuren kunt u genieten van rust en stilte in uw huis, terwijl u zich geen zorgen hoeft te maken over intensief onderhoud.

Voordelen van Kunststof Binnendeuren

Kunststof binnendeuren bieden een scala aan voordelen die ze tot een uitstekende keuze maken voor uw interieur. Ze combineren functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek, waardoor ze een populaire keuze zijn onder huiseigenaren. Hier zijn enkele voordelen van kunststof binnendeuren:

 1. Gemakkelijk Openen en Sluiten: Kunststof binnendeuren zijn licht en soepel, waardoor ze gemakkelijk te openen en te sluiten zijn. Dit zorgt voor een moeiteloze doorgang tussen kamers en een comfortabele gebruikerservaring.
 2. Duurzaam Materiaal: Kunststof binnendeuren zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal dat bestand is tegen slijtage en beschadiging. Ze zijn bestand tegen kromtrekken, scheuren en vervorming, waardoor ze er jarenlang als nieuw uitzien.
 3. Onderhoudsgemak: Kunststof binnendeuren vereisen minimaal onderhoud. Ze zijn bestand tegen vlekken, krassen en verkleuring, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Een simpele afveegbeurt met een vochtige doek is meestal voldoende om ze er weer als nieuw uit te laten zien.
 4. Esthetisch Aantrekkelijk: Kunststof binnendeuren zijn nauwelijks te onderscheiden van houten deuren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, kleuren en afwerkingen, waardoor u de perfecte match kunt vinden voor uw interieur. Of u nu op zoek bent naar een moderne uitstraling of liever een klassieke stijl wilt behouden, er is een kunststof binnendeur die bij uw smaak past.
 5. Goede Isolatie en Geluidsdemping: Kunststof binnendeuren bieden uitstekende thermische isolatie en geluidsdemping. Ze helpen de temperatuur in uw huis te reguleren en verminderen geluidsoverdracht tussen kamers, waardoor uw leefomgeving comfortabeler en rustiger wordt.
 6. Relatief Lage Kosten: Kunststof binnendeuren zijn over het algemeen betaalbaarder dan andere materialen zoals hout. Ze bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zijn een kosteneffectieve optie voor kwaliteitsdeuren.
 7. Milieuvriendelijk: Kunststof binnendeuren zijn gemaakt van recyclebaar materiaal, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn. Ze helpen de vraag naar hout te verminderen en dragen bij aan duurzaamheid en behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Met al deze voordelen bieden kunststof binnendeuren een uitstekende combinatie van functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid voor uw interieur. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe deur voor uw woning of een renovatieproject plant, kunststof binnendeuren kunnen de perfecte keuze zijn.

Nadelen van Kunststof Binnendeuren

Hoewel kunststof binnendeuren vele voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden. Hieronder worden de belangrijkste nadelen van kunststof binnendeuren besproken:

Hogere prijs voor goede kwaliteit

Kunststof binnendeuren van goede kwaliteit kunnen iets duurder zijn dan bijvoorbeeld houten binnendeuren. Dit komt doordat hoogwaardige kunststof materialen en fabricageprocessen een hogere prijs met zich meebrengen. Het is echter belangrijk om te investeren in kwaliteit om ervoor te zorgen dat de deuren langdurig meegaan en hun functionaliteit behouden.

Potentiele impact van sterke tochtstroom

Kunststof binnendeuren hebben over het algemeen een goede isolatie, maar bij sterke tochtstromen kan er toch enige lucht door de deuren komen. Dit kan mogelijk leiden tot oncomfortabele koude luchtstromen in de ruimte. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de deuren goed zijn afgesloten en dat er geen grote openingen zijn waar de lucht doorheen kan stromen.

Beperkte geschiktheid voor badkamers

Kunststof binnendeuren zijn over het algemeen minder geschikt voor badkamers vanwege de hoge luchtvochtigheid. Hoewel kunststof deuren bestand zijn tegen vocht, kunnen ze na verloop van tijd toch worden aangetast door langdurige blootstelling aan vochtige omgevingen. Het is raadzaam om te kiezen voor alternatieve materialen, zoals waterbestendig hout of speciaal behandelde deuren, voor badkamers en andere vochtige ruimtes.

Noodzaak van een goede magneetsluiting

Kunststof binnendeuren hebben vaak een goede afdichting nodig om tocht en mogelijke schade te voorkomen. Een goede magneetsluiting kan zorgen voor een stevige en luchtdichte afsluiting van de deur. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de magneetsluiting goed functioneert en de deur volledig afsluit om energieverlies en een oncomfortabel binnenklimaat te voorkomen.

Nadelen van Kunststof Binnendeuren
Hogere prijs voor goede kwaliteit
Potentiele impact van sterke tochtstroom
Beperkte geschiktheid voor badkamers
Noodzaak van een goede magneetsluiting

Verschillende Uitvoeringen en Soorten Kunststof Binnendeuren

Kunststof binnendeuren zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en soorten, waardoor er voor elke woonstijl en situatie een passende kunststof binnendeur te vinden is.

Vlakke deuren: Deze kunststof binnendeuren hebben een strak en eenvoudig design, perfect voor een moderne en minimalistische stijl.

Deuren met een houtnerf: Voor wie de warme uitstraling van hout wenst, zijn er kunststof binnendeuren met een realistische houtnerfstructuur. Deze deuren hebben de look van echt hout, maar bieden de voordelen van kunststof.

Deuren met panelen: Geef uw interieur karakter met kunststof binnendeuren voorzien van panelen. Deze deuren hebben een klassieke uitstraling en voegen elegantie toe aan elke ruimte.

Deuren met glaspanelen: Creëer een open en lichte sfeer in uw woning met kunststof binnendeuren voorzien van glaspanelen. Deze deuren zorgen voor een ruimtelijk gevoel en laten natuurlijk licht door.

Dubbele deuren: Voor een extra brede doorgang of het creëren van een en-suite effect, zijn er kunststof binnendeuren verkrijgbaar als dubbel deursysteem. Dit biedt meer flexibiliteit en een luxueuze uitstraling.

Openslaande deuren: Voor wie graag de mogelijkheid wil hebben om een grote doorgang te creëren, zijn kunststof binnendeuren als openslaande deuren een ideale keuze. Deze deuren bieden een elegante en praktische oplossing voor het verbinden van verschillende ruimtes in uw huis.

Harmonicadeuren: Kunststof binnendeuren met een harmonicasysteem zijn uitermate geschikt voor ruimtes waar optimaal gebruik van de beschikbare ruimte belangrijk is. Deze deuren kunnen als vouwwand in elkaar worden geschoven, waardoor u een grote opening kunt creëren wanneer dat nodig is.

Of u nu op zoek bent naar een strakke moderne deur, een klassieke paneeldeur of een deur met glaspanelen, er is een uitvoering en soort kunststof binnendeur die perfect past bij uw interieur en persoonlijke smaak.

Img src=”https://seowriting.ai/32_6.png” alt=”uitvoeringen kunststof binnendeuren”>

Op Maat Gemaakte Kunststof Binnendeuren

Wanneer de standaardmaten niet overeenkomen met de deuropeningen in een ouder huis, bieden op maat gemaakte kunststof binnendeuren de ideale oplossing. Met op maat gemaakte deuren kunt u de perfecte pasvorm krijgen die naadloos aansluit op uw specifieke behoeften.

Om op maat gemaakte kunststof binnendeuren te bestellen, zijn specifieke gegevens vereist. Dit omvat de exacte maten en draairichting van de deur(en), uw voorkeur voor het al dan niet hebben van een slot op de deur(en), het gewenste deurkruk en deurbeslag, en het type glassoort indien van toepassing.

Voordelen van op maat gemaakte kunststof binnendeuren

 • Zekerheid van een perfecte pasvorm voor uw deuropeningen
 • Mogelijkheid om de stijl en afwerking van de deur(en) volledig aan te passen aan uw interieur
 • Flexibiliteit bij het kiezen van extra opties, zoals deurbeslag en glassoorten
 • Maatwerk zonder concessies te doen aan de duurzaamheid en kwaliteit van kunststof deuren

Met op maat gemaakte kunststof binnendeuren kunt u echt het beste halen uit uw deuropeningen en uw interieur. Deze deuren passen perfect en bieden u de mogelijkheid om uw persoonlijke stijl te laten zien in elk detail.

Op Maat Gemaakte Kunststof Binnendeuren

Offerte aanvragen voor op maat gemaakte kunststof binnendeuren

Om een offerte aan te vragen voor op maat gemaakte kunststof binnendeuren, kunt u contact opnemen met een specialist op het gebied van kunststof deuren. Zij kunnen u begeleiden bij het kiezen van de juiste opties en u voorzien van een gedetailleerde prijsopgave.

Op maat gemaakte kunststof binnendeuren bieden de perfecte oplossing voor wie op zoek is naar deur(en) die volledig aan de wensen voldoen, qua afmetingen, stijl en afwerking.

Prijzen van Kunststof Binnendeuren

Kunststof binnendeuren zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën, die afhankelijk zijn van diverse factoren. De prijs kan variëren op basis van de grootte van de deur, het type kunststof, de fabrikant en de installatiekosten. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen van kunststof binnendeuren:

Type kunststof binnendeur Gemiddelde prijs
Standaard kunststof binnendeur €500 – €800
Hoogwaardige kunststof binnendeur €1000 – €2000 of meer
Op maat gemaakte kunststof binnendeur Meerprijs van €50 – €100 per deur

Let op dat dit gemiddelde prijzen zijn en dat de uiteindelijke prijs kan variëren op basis van individuele wensen en specificaties. Het is altijd aan te raden om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Conclusie

Kunststof deuren zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar duurzame en stijlvolle deuroplossingen. Of het nu gaat om voordeuren of binnendeuren, deze deuren bieden tal van voordelen die het overwegen waard zijn. Ten eerste zijn kunststof deuren duurzaam en gaan ze lang mee, waardoor ze een waardevolle investering zijn voor uw huis. Daarnaast bieden ze uitstekende veiligheid dankzij veiligheidsbeslag en een 3-puntsluiting, waardoor uw huis goed beschermd is tegen inbraak.

Een ander belangrijk aspect van kunststof deuren is hun milieuvriendelijkheid. Ze zijn gemaakt van 100% recyclebaar materiaal en worden geproduceerd met minder energie en natuurlijke hulpbronnen dan houten deuren. Daarbij komt de goede isolatie en geluidswering die kunststof deuren bieden, waardoor uw huis comfortabeler en energiezuiniger wordt.

Bovendien zijn kunststof deuren verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en soorten. U kunt kiezen voor vlakke deuren, deuren met een houtnerf, deuren met panelen, deuren met glaspanelen, dubbele deuren, openslaande deuren en harmonicadeuren. Daarnaast kunnen kunststof deuren volledig op maat worden gemaakt, zodat ze perfect passen bij uw entree en uw wensen.

Wat de prijzen betreft, variëren kunststof deuren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het type, de fabrikant en de installatiekosten. Standaard kunststof deuren hebben prijzen tussen de €500 en €800, terwijl hoogwaardige kunststof deuren prijzen hebben tussen de €1000 en €2000 of meer. Op maat gemaakte kunststof deuren hebben een meerprijs van vijftig tot honderd euro per deur.