Kies de Juiste Linksdraaiende Deur voor Uw Huis

Bij het kiezen van een nieuwe buitendeur zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Een van deze factoren is de draairichting van de deur. Een linksdraaiende deur heeft de scharnieren aan de linkerzijde en zwaait naar links open. Het is belangrijk om de juiste draairichting te kiezen op basis van uw voorkeuren en de logica van uw woning. Een linksdraaiende deur is rechts sluitend, terwijl een rechtsdraaiende deur links sluitend is.

linksdraaiende deur

Belangrijkste punten

 • Een linksdraaiende deur heeft de scharnieren aan de linkerzijde en zwaait naar links open.
 • Het is belangrijk om de draairichting te kiezen op basis van uw voorkeuren en de logica van uw woning.
 • Een linksdraaiende deur is rechts sluitend.

Hoe bepaal je de draairichting van een deur?

Om de draairichting van een deur te bepalen, moet je kijken naar de positie van de scharnieren. Als de scharnieren aan de linkerzijde van de deur zijn gemonteerd, is het een linksdraaiende deur. Als de scharnieren aan de rechterzijde zijn gemonteerd, is het een rechtsdraaiende deur.Het is belangrijk om te overwegen waar je staat in relatie tot de deur wanneer je de draairichting bepaalt. Let op de positie van de scharnieren en de richting waarin de deur zou zwaaien als je de deur vanuit je huidige positie opent.

Scharnierpositie Draairichting
Linkerzijde Linksdraaiend
Rechterzijde Rechtsdraaiend

Linksom draaiende deur versus rechtsom draaiende deur

Het verschil tussen een linksom draaiende deur en een rechtsom draaiende deur zit in de positie van de scharnieren en de richting waarin de deur opent. Een linksom draaiende deur heeft de scharnieren aan de linkerzijde en zwaait naar links open. Een rechtsom draaiende deur heeft de scharnieren aan de rechterzijde en zwaait naar rechts open. Het is belangrijk om de draairichting te kiezen die het beste past bij uw voorkeuren en de logica van uw woning.

Een linksom draaiende deur kan handig zijn als u bijvoorbeeld de deur vanuit links wilt openen om direct een ruimte binnen te stappen. Dit kan handig zijn voor de indeling van uw woning of als er bijvoorbeeld obstakels aan de rechterkant van de deur zijn.

Een rechtsom draaiende deur is handig wanneer u de deur vanuit rechts wilt openen. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld een ruimte binnenkomt waarbij de doorgang vanaf de rechterkant vrij moet zijn.

Een goede manier om te bepalen welke draairichting het beste bij u past, is door de positie van de deur en uw gangpatronen in overweging te nemen. Denk na over de logica van uw woning en waar de deur zich bevindt in relatie tot de rest van uw huis.

Voordelen van een linksom draaiende deur:

 • Handig als u de deur vanuit links wilt openen
 • Kan bijdragen aan een logische en efficiënte indeling van uw woning
 • Voorkeur als er obstakels aan de rechterkant van de deur zijn

Voordelen van een rechtsom draaiende deur:

 • Handig als u de deur vanuit rechts wilt openen
 • Kan zorgen voor een vrijere doorgang aan de rechterkant van de deur
Linksom draaiende deur Rechtsom draaiende deur
Positie scharnieren Linkerzijde Rechterzijde
Richting deuropening Links Rechts
Handig bij – Deur openen vanuit links
– Logische indeling van woning
– Obstakels aan rechterkant deur
– Deur openen vanuit rechts
– Vrije doorgang aan rechterkant deur

Linksom draaiende deur versus rechtsom draaiende deur

Binnen- en buitendraaiende buitendeuren

Naast de draairichting is er ook de keuze tussen binnen- en buitendraaiende buitendeuren. Bij het kiezen van een buitendeur moet u beslissen of de deur naar binnen of naar buiten moet openen. In de meeste gevallen gaan voordeuren in Nederland naar binnen open, terwijl terrasdeuren, achterdeuren en garagedeuren vaak naar buiten opendraaien. Het is belangrijk om te overwegen welke optie het beste past bij uw situatie en behoeften.

Voordeuren

 • Voordeuren die naar binnen openen bieden meestal een veiligere ingang, aangezien het moeilijker is voor indringers om de deur open te breken.
 • Bij vorst of sneeuwval is het handiger om een binnenwaarts draaiende voordeur te hebben, omdat u de deur niet door een laag ijs of sneeuw hoeft te duwen.

Terrasdeuren, achterdeuren en garagedeuren

 • Terrasdeuren die naar buiten openen bieden een naadloze overgang naar buitenruimtes, zoals tuinen of terrassen.
 • Achterdeuren die naar buiten openen creëren extra ruimte binnenshuis en vergroten de toegankelijkheid naar de buitenkant van het huis.
 • Garagedeuren die naar buiten openen vergemakkelijken het in- en uitrijden van voertuigen.

Voor het bepalen van de draairichting en de keuze tussen binnen- en buitendraaiende deuren kunt u altijd advies inwinnen bij een professionele deurenleverancier. Zij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze op basis van uw specifieke situatie en behoeften.

Het belang van een goede inmeting

Om ervoor te zorgen dat de linkdraaiende deur perfect in uw kozijn past, is een nauwkeurige inmeting essentieel. Een goed meetsysteem, zoals een digitaal, lasergestuurd inmeetsysteem, kan ervoor zorgen dat alle afmetingen precies worden vastgesteld. Dit zorgt ervoor dat de deur altijd perfect en naadloos in uw kozijn past. Eventuele afwijkingen aan het kozijn kunnen worden opgevangen door de deurcontouren aan te passen. Het gebruik van een digitaal meetsysteem garandeert dat uw linkdraaiende deur altijd 100% in het gemeten kozijn past.

nauwkeurige inmeting deur

Waarom is een goede inmeting zo belangrijk? Het antwoord is simpel: een kleine fout in de afmetingen kan resulteren in een deur die niet goed sluit, tocht of zelfs ongewenst geluid doorlaat. Door gebruik te maken van een digitaal, lasergestuurd inmeetsysteem kunt u er zeker van zijn dat de afmetingen van uw deur nauwkeurig worden vastgesteld, waardoor eventuele problemen worden voorkomen.

Een nauwkeurige inmeting is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de linkdraaiende deur naadloos in uw kozijn past. Door gebruik te maken van geavanceerde meettechnieken zoals een digitaal, lasergestuurd inmeetsysteem, bent u verzekerd van nauwkeurige resultaten.

Daarnaast biedt een digitaal meetsysteem nog andere voordelen. Het maakt het proces van inmeten sneller en efficiënter, waardoor u tijd bespaart. Bovendien wordt menselijke fout geminimaliseerd, waardoor een hogere mate van precisie wordt gegarandeerd.

Het belang van nauwkeurige inmeting:

 • Zorgt voor een perfecte pasvorm van de deur in het kozijn
 • Voorkomt problemen zoals tocht en geluidsoverlast
 • Bespaart tijd en vermindert menselijke fouten
 • Geeft u gemoedsrust, wetende dat uw deur perfect zal passen

Een digitale inmeting biedt dus vele voordelen. Het zorgt ervoor dat uw linkdraaiende deur naadloos in uw kozijn past, waardoor u kunt genieten van een optimale functionaliteit en isolatie. Investeer in een nauwkeurige inmeting en maak gebruik van geavanceerde meettechnieken voor de beste resultaten.

Voordelen van nauwkeurige inmeting Belang van digitale inmeting
Zorgt voor een perfecte pasvorm van de deur Zorgt voor een nauwkeurige meting
Voorkomt problemen zoals tocht en geluidsoverlast Minimaliseert menselijke fouten
Bespaart tijd en vermindert fouten in metingen Maakt het proces van inmeten sneller en efficiënter
Geeft gemoedsrust Biedt betrouwbare en accurate resultaten

Tips voor het kiezen van de juiste deur

Bij het kiezen van de juiste deur zijn er verschillende zaken waarmee rekening moet worden gehouden. Hieronder vindt u enkele handige tips om u te helpen de juiste deur te kiezen die past bij uw behoeften en voorkeuren.

Bepaal of u een binnendeur of buitendeur nodig heeft

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen of u een binnendeur of buitendeur nodig heeft. Buitendeuren moeten bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en extreme temperaturen. Daarom is het belangrijk om bij het kiezen van een buitendeur te letten op de materiaalkeuze en de isolatie-eigenschappen. Binnendeuren hebben andere eigenschappen en kunnen voornamelijk gericht zijn op geluidsisolatie en privacy.

Kies een stijl die past bij uw interieur

Het is ook belangrijk om de stijl van de deur te kiezen die past bij uw interieur. Overweeg of u een moderne, klassieke, landelijke of minimalistische stijl wilt. Kijk naar de huidige inrichting van uw huis en bepaal welke stijl het beste bij u past. Houd ook rekening met de kleur en afwerking van de deur om ervoor te zorgen dat deze goed aansluit bij de rest van uw interieur.

Beslis of u een deur met of zonder glas wilt

Een andere overweging bij het kiezen van de juiste deur is of u een deur met glas wilt of liever zonder. Een deur met glas kan zorgen voor meer lichtinval en een ruimtelijk gevoel. Het kan ook handig zijn als u wilt kunnen zien wie er aan de deur staat zonder de deur te openen. Aan de andere kant kan een deur zonder glas meer privacy bieden en een meer solide uitstraling hebben. Bedenk welk effect u wilt bereiken en kies dienovereenkomstig.

Maatwerkopties en accessoires

Bij het kiezen van de juiste deur is het ook belangrijk om te kijken naar de maatwerkopties en accessoires die beschikbaar zijn. Sommige deuren kunnen op maat worden gemaakt om perfect in uw kozijn te passen. Daarnaast kunt u accessoires zoals deurbeslag en scharnieren kiezen die passen bij uw persoonlijke smaak en stijl. Overweeg deze opties om uw deur een unieke uitstraling te geven.

Met deze tips kunt u de juiste deur kiezen die past bij uw behoeften, stijlvoorkeuren en budget. Neem de tijd om verschillende opties te vergelijken en raadpleeg professionals bij het maken van uw keuze.

Draairichting en slotpositie

De draairichting van een deur kan invloed hebben op de positie van het slot. Bij een linksdraaiende deur bevindt het slot zich meestal aan de rechterkant, terwijl bij een rechtsdraaiende deur het slot zich meestal aan de linkerkant bevindt. Het is belangrijk om te controleren of de draairichting overeenkomt met de positie van het slot bij het kiezen van een deur.

Het belang van de juiste draairichting

Het kiezen van de juiste draairichting voor uw deur is van groot belang en heeft invloed op de functionaliteit en het gebruiksgemak van de deur. Wanneer een deur naar de verkeerde kant opent, kan dit onhandig zijn en de doorgang belemmeren. Door zorgvuldig de juiste draairichting te kiezen, kunt u ervoor zorgen dat uw deur soepel opent en sluit, zonder obstakels of belemmeringen.

Wanneer u de juiste draairichting selecteert, zorgt u ervoor dat de deur logisch en functioneel in uw ruimte past. Bij het openen van de deur moet u nadenken over de positie waarin u zich bevindt en hoe u het beste kunt manoeuvreren. Zo voorkomt u dat de deur tegen meubels stoot, onhandig in de weg staat of andere ongewenste situaties veroorzaakt.

Een deur die naar de juiste kant opent, maakt het ook makkelijker om spullen te verplaatsen of grote objecten door de deuropening te manoeuvreren. Dit kan vooral handig zijn bij het verhuizen, het meubileren van een nieuw huis of het vervangen van grote apparaten.

Daarnaast heeft de juiste draairichting van de deur ook esthetische voordelen. Het zorgt voor een harmonieus uiterlijk en zorgt ervoor dat de deur naadloos past bij de rest van uw interieur.

Over het algemeen is het raadzaam om de draairichting van de deur te laten bepalen door een professional of een ervaren deurenleverancier. Zij kunnen u adviseren op basis van de specifieke kenmerken van uw woning en uw persoonlijke voorkeuren.

Voorbeeld:

“Ik heb ooit een deur gekocht zonder goed na te denken over de draairichting. Het was ontzettend onhandig omdat de deur naar de verkeerde kant opende en constant in de weg stond. Sindsdien zorg ik ervoor dat ik altijd de juiste draairichting kies bij het kopen van een nieuwe deur.” – Marijke, Amsterdam

Voordelen van de juiste draairichting Nadelen van de verkeerde draairichting
 • Makkelijke doorgang
 • Betere manoeuvreerbaarheid
 • Esthetisch aantrekkelijk
 • Eenvoudig verplaatsen van spullen
 • Obstructie van deur bij het openen
 • Onhandige positie van deur in de ruimte
 • Moeilijk verplaatsen van grote objecten
 • Niet passend bij het interieur

Waar een linkdraaiende deur bestellen?

Als u op zoek bent naar een linkdraaiende deur, zijn er verschillende deurenleveranciers waar u terecht kunt. Het is essentieel om een betrouwbare leverancier te kiezen die ervaring heeft en een breed assortiment aan deuren biedt. Zoek naar een leverancier die maatwerkopties aanbiedt, zodat u de deur kunt aanpassen aan uw specifieke wensen en behoeften.

Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een leverancier die gebruikmaakt van nauwkeurige inmetingstechnieken. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat uw linkdraaiende deur perfect in uw kozijn past en geen problemen veroorzaakt bij het openen of sluiten.

Voordat u een linkdraaiende deur bestelt, is het ook raadzaam om klantbeoordelingen te lezen om ervoor te zorgen dat u te maken heeft met een betrouwbare leverancier. Als u nog vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice voor deskundig advies.

Maak een weloverwogen keuze bij het bestellen van uw linkdraaiende deur en geniet van de functionaliteit en esthetiek die het uw huis zal bieden.

Conclusie

Bij het kiezen van een linksdraaiende deur is het essentieel om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren en de logica van uw woning. Bedenk welke draairichting het meest handig is voor uw dagelijkse routine en zorg ervoor dat de deur niet belemmerd wordt door andere objecten in uw huis.

Om ervoor te zorgen dat de deur perfect in uw kozijn past, is het raadzaam om gebruik te maken van nauwkeurige inmetingstechnieken. Een nauwkeurige meting voorkomt ongemakken zoals klemmende deuren of tocht. Neem de tijd om de verschillende opties te vergelijken, inclusief maatwerkopties, om de perfecte linksdraaiende deur te vinden die past bij uw behoeften.

Indien u twijfelt of hulp nodig hebt bij het maken van uw keuze, aarzel dan niet om professionals te raadplegen. Zij kunnen u adviseren over de juiste draairichting op basis van uw specifieke situatie. Bij het kiezen van een linkdraaiende deur is het belangrijk om zorgvuldig te overwegen welke optie het beste past bij uw woning en uw dagelijks gebruik.