Zonwerend glas: voordelen, prijs en soorten zonwerende beglazing

Zonwerend glas: voordelen, prijs en soorten zonwerende beglazing

Als het gaat om renovatie of nieuwbouw, is het kiezen van de juiste beglazing essentieel. Zonwerend glas is een uitstekende keuze voor woningen en kantoren om de zonnestralen te verminderen en de energierekening te verlagen. Dit type glas heeft verschillende voordelen en soorten waaruit u kunt kiezen. In dit artikel wordt dieper ingegaan op de voordelen, prijzen en soorten zonwerende beglazing.

Voordelen van zonwerend glasHet belangrijkste voordeel van zonwerend glas is dat het de warmte van de zonnestralen buiten houdt en het binnenklimaat koeler maakt. Dit betekent dat u minder hoeft te investeren in airconditioning en kan besparen op uw energierekening. Bovendien biedt zonwerend glas bescherming tegen UV-stralen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Door de UV-straling te blokkeren, wordt de huid beschermd en vermindert het risico op huidkanker. Daarnaast biedt zonwerend glas bescherming tegen verkleuring van meubels, tapijten en gordijnen.

Prijs van zonwerend glas

De prijs van zonwerend glas varieert afhankelijk van de grootte van het raam, de dikte van het glas, de coating en het type glas. Over het algemeen is zonwerend glas duurder dan standaard dubbel glas, maar de voordelen op de lange termijn maken het de investering waard. De prijs per vierkante meter begint bij ongeveer €100 en kan oplopen tot €300, afhankelijk van de kwaliteit en de grootte van het raam.

Soorten zonwerend glas

Er zijn verschillende soorten zonwerend glas beschikbaar. Hieronder worden de meest voorkomende soorten besproken:

1. Gecoat zonwerend glas: dit type glas is voorzien van een speciale coating die de zonnestralen blokkeert. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten.

2. Reflecterend zonwerend glas: dit type glas heeft een reflecterende laag die de zonnestralen terugkaatst. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten.

3. Getint zonwerend glas: dit type glas heeft een kleurtint die de zonnestralen blokkeert. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten.

4. Thermisch isolerend zonwerend glas: dit type glas heeft een speciale laag die de warmte binnen houdt en de zonnestralen blokkeert. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten.

FAQs

1. Hoe werkt zonwerend glas?

Zonwerend glas werkt door de zonnestralen te blokkeren. Dit wordt bereikt door de speciale coating, laag of kleurtint van het glas.

2. Hoeveel kan ik besparen op mijn energierekening met zonwerend glas?

U kunt tot 30% besparen op uw energierekening met zonwerend glas.

3. Is zonwerend glas duurder dan standaard dubbel glas?

Ja, zonwerend glas is over het algemeen duurder dan standaard dubbel glas.

4. Hoeveel soorten zonwerend glas zijn er?

Er zijn vier verschillende soorten zonwerend glas: gecoat, reflecterend, getint en thermisch isolerend.

5. Kan ik zonwerend glas zelf installeren?

Het wordt aanbevolen om zonwerend glas door een professional te laten installeren om ervoor te zorgen dat het correct wordt geïnstalleerd en optimaal presteert.

Conclusie

Zonwerend glas is een uitstekende keuze voor woningen en kantoren om de warmte van de zonnestralen buiten te houden en het binnenklimaat koeler te maken. Het biedt ook bescherming tegen UV-stralen en vermindert het risico op huidkanker. Er zijn verschillende soorten zonwerend glas beschikbaar, waaronder gecoat, reflecterend, getint en thermisch isolerend glas. Het is duurder dan standaard dubbel glas, maar het bespaart u geld op de lange termijn. Zorg ervoor dat u zonwerend glas door een professional laat installeren voor optimale prestaties.