Veiliger thuis met inbraakwerend glas

Veiliger thuis met inbraakwerend glas

Inbraak komt helaas nog steeds veel voor in Nederland en het is belangrijk om je huis goed te beschermen tegen indringers. Inbraakwerend glas is een effectieve manier om inbrekers buiten de deur te houden. In dit artikel leggen we uit wat inbraakwerend glas is, hoe het werkt, hoe je het kunt herkennen en waarom het de investering waard is.

Wat is inbraakwerend glas?Inbraakwerend glas is glas dat speciaal is ontworpen om indringers buiten de deur te houden. Het bestaat uit meerdere lagen glas en plastic folie, waardoor het veel moeilijker te breken is dan gewoon glas. Inbraakwerend glas is verkrijgbaar in verschillende klassen, afhankelijk van de mate van weerstand tegen inbraakpogingen. Hoe hoger de klasse, hoe moeilijker het is om het glas te breken.

Hoe werkt inbraakwerend glas?

Inbraakwerend glas werkt door de weerstand die het biedt tegen inbraakpogingen. De verschillende lagen van glas en plastic folie maken het glas veel moeilijker te breken dan gewoon glas. Als iemand probeert het glas te breken, zal het niet zomaar in stukken uiteenvallen, maar zal het op zijn plaats blijven zitten en blijven weerstaan. Dit vertraagt de inbreker en maakt het moeilijker voor hen om binnen te komen.

Hoe herken je inbraakwerend glas?

Inbraakwerend glas is te herkennen aan het keurmerk dat erop staat. Het keurmerk geeft aan welke klasse het glas heeft en hoeveel weerstand het biedt tegen inbraakpogingen. Het keurmerk is een garantie dat het glas aan bepaalde veiligheidsnormen voldoet en dus betrouwbaar is.

Waarom is inbraakwerend glas de investering waard?

Inbraakwerend glas is een investering die de moeite waard is omdat het je huis veel veiliger maakt. Het glas biedt een extra barrière tegen inbrekers en kan dus voorkomen dat ze binnenkomen. Dit kan niet alleen je eigendommen beschermen, maar ook je gezin. Daarnaast kan inbraakwerend glas ook een positief effect hebben op de waarde van je huis, omdat het als een extra beveiligingslaag wordt gezien.

FAQs

1. Hoeveel kost inbraakwerend glas?
De kosten van inbraakwerend glas zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het raam en de klasse van het glas. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs van €100 tot €200 per vierkante meter.

2. Kan inbraakwerend glas worden geïnstalleerd op bestaande ramen?
Ja, inbraakwerend glas kan worden geïnstalleerd op bestaande ramen. Het is echter belangrijk om een professional in te schakelen om ervoor te zorgen dat het glas correct wordt geïnstalleerd.

3. Is inbraakwerend glas hetzelfde als veiligheidsglas?
Nee, inbraakwerend glas is niet hetzelfde als veiligheidsglas. Veiligheidsglas is ontworpen om letsel te voorkomen in geval van breuk, terwijl inbraakwerend glas speciaal is ontworpen om inbrekers buiten te houden.

4. Hoeveel lagen heeft inbraakwerend glas?
Inbraakwerend glas bestaat uit minimaal twee lagen glas en plastic folie. Hoe meer lagen het glas heeft, hoe hoger de klasse en hoe moeilijker het is om te breken.

5. Is inbraakwerend glas alleen voor huizen?
Nee, inbraakwerend glas kan ook worden gebruikt in andere gebouwen, zoals kantoren en winkels. Het is een effectieve manier om eigendommen te beschermen en inbrekers buiten de deur te houden.

Conclusie

Inbraakwerend glas is een effectieve manier om je huis te beschermen tegen inbrekers. Het bestaat uit meerdere lagen glas en plastic folie, waardoor het veel moeilijker te breken is dan gewoon glas. Inbraakwerend glas is te herkennen aan het keurmerk dat erop staat en is verkrijgbaar in verschillende klassen. Het kan een investering zijn die de moeite waard is omdat het je huis veiliger maakt en kan bijdragen aan de waarde ervan. Door inbraakwerend glas te installeren, kun je jezelf en je eigendommen beschermen tegen indringers.