Prijzen van ramen met dubbele beglazing: complete gids

De keuze voor dubbele beglazing lijkt misschien complex, maar het is een essentiële beslissing om de energie-efficiëntie en het comfort van je huis te verbeteren. Je vraagt je waarschijnlijk af, wat zijn de prijzen voor ramen met dubbele beglazing? Het antwoord hangt af van een aantal factoren, waaronder materialen, grootte en extra functies. In deze uitgebreide gids geven we je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken zonder afbreuk te doen aan kwaliteit of esthetiek.

ramen dubbele beglazing prijs

Als we het hebben over afwerking en isolatie, is het belangrijk om te begrijpen dat elk materiaal – PVC, aluminium of hout – zijn eigen voordelen biedt op het gebied van onderhoud, duurzaamheid en uiterlijk. De huidige markt biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan opties die harmonieus passen bij de architectuur van uw ruimte en tegelijkertijd helpen om uw energierekening te verlagen. Deze gids is bedoeld als een praktisch hulpmiddel bij het navigeren door de soms complexe wereld van ramen met dubbele beglazing.Voordat je je verdiept in de verschillende typen die op de markt verkrijgbaar zijn, is het essentieel om rekening te houden met je specifieke behoeften en het plaatselijke klimaat, wat je uiteindelijke beslissing kan beïnvloeden. In de volgende paragrafen wordt elk type raam met dubbele beglazing in detail besproken, zodat je met vertrouwen het perfecte raam voor je huis of kantoor kunt kiezen.

Typen ramen met dubbele beglazing

Kozijnmaterialen

Dubbele beglazing is verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met zijn eigen voordelen op het gebied van isolatie, duurzaamheid en esthetiek.

 • PVC: PVC wordt gewaardeerd om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en onderhoudsgemak. Het biedt ook goede thermische en akoestische isolatie, waardoor de energierekening omlaag kan. PVC-ramen hoeven niet regelmatig geschilderd of gekleurd te worden, waardoor ze ideaal zijn voor wie op zoek is naar een onderhoudsarme oplossing.
 • Aluminium: Aluminium onderscheidt zich door zijn robuustheid en moderne uitstraling. Hoewel aluminium over het algemeen duurder is dan PVC, is het zeer aanpasbaar en kan het in een groot aantal kleuren worden geverfd. Bovendien is het bestand tegen corrosie en ziet het er jarenlang zo goed als nieuw uit.
 • Hout: Hout is altijd een klassieke keuze geweest voor ramen vanwege de natuurlijke charme en superieure isolerende eigenschappen. Houten kozijnen hebben echter regelmatiger onderhoud nodig om aantasting door de buitenelementen te voorkomen.

Stijlen en ontwerpen

Het ontwerp van ramen met dubbele beglazing varieert naargelang de gewenste architecturale stijl en specifieke functionele vereisten.

 • Swinging: Draaikiepramen openen naar buiten of naar binnen door middel van scharnieren aan de zijkant van het kozijn. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en bieden een uitstekende ventilatie.
 • Sliding: Schuiframen glijden horizontaal over rails en besparen zo binnenruimte omdat ze niet uitsteken als ze open staan.
 • Vast: Deze ramen gaan niet open, maar zorgen ervoor dat de kamer wordt overspoeld met natuurlijk licht en bieden een ononderbroken zicht naar buiten.

dubbele beglazing venster prijs

Glasopties

Glassoorten

De keuze van het glastype heeft een directe invloed op de thermische en akoestische prestaties van ramen met dubbele beglazing.

 • Standard: Dit basisglas biedt al een betere isolatie dan enkel glas dankzij de twee lagen die van elkaar gescheiden zijn door een met lucht gevulde ruimte.
 • Low-E (Low-E): Dit glas is behandeld met een dunne metalen coating die de warmte naar binnen reflecteert, waardoor de energie-efficiëntie verbetert.
 • Akoestisch: Speciaal ontworpen om de overdracht van extern geluid naar het interieur te verminderen, is dit type ideaal voor lawaaierige stedelijke gebieden of in de buurt van luchthavens.

Gasisolatie

De ruimte tussen de panelen kan worden gevuld met verschillende soorten isolatiegas om de thermische prestaties van ramen met dubbele beglazing nog verder te verbeteren.

 • Argon: Wordt vaak gebruikt omdat het goedkoper is dan krypton of xenon en toch een goede isolatie biedt.
 • Krypton of xenon: Deze zeldzame gassen bieden een nog betere isolatie, maar zijn aanzienlijk duurder dan argon.

Tussenlaag

Het gebruik van een “warme rand” afstandhouder meestal bestaande uit een composiet kunststof materiaal ter vervanging van de traditioneel gebruikte aluminium ruimtes helpt de warmteoverdracht rond de raamranden aanzienlijk te verminderen waardoor de algehele efficiëntie verbetert.

Onze persoonlijke ervaring bij Ramen & Deuren Boetiek leert ons dat onze klanten vaak de voorkeur geven aan PVC vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen in combinatie met de betaalbaarheid. In feite kiest ongeveer 60% voor deze optie bij het vervangen of installeren van nieuw buitenschrijnwerk in hun respectieve woningen, wat getuigt van de groeiende populariteit van dit materiaal op de Belgische markt van vandaag.

Als je overweegt om je oude schrijnwerk te vervangen, kan dat niet alleen het uiterlijk van je huis veranderen, maar ook extra comfort en energiebesparing op lange termijn opleveren; daarom is het belangrijk om de juiste kenmerken te kiezen die het best passen bij de individuele behoeften van elke Belgische woning van vandaag.

Om te ontdekken hoe deze verschillende opties harmonieus in je huis kunnen passen met respect voor de huidige trends in modern interieurontwerp raadpleeg onze speciale pagina waar je een veelheid aan inspirerende stijlen vindt die geschikt zijn voor uiteenlopende smaken veeleisende klanten zoals de jouwe.

dubbele beglazing venster prijzen

Voordelen van dubbele beglazing

Thermische isolatie

Dubbele beglazing is revolutionair op het gebied van warmte-isolatie. Dit komt omdat de aanwezigheid van twee glasbladen gescheiden door een ruimte gevuld met lucht of gas (zoals argon) een effectieve barrière vormt tegen warmteverlies. Dit betekent dat je tijdens de koudere maanden kunt genieten van een significante vermindering van de verwarmingsfactuur, omdat er minder energie nodig is om het binnen aangenaam warm te houden. Bovendien helpt deze verbeterde isolatie je koolstofvoetafdruk te verkleinen, een belangrijk voordeel in onze collectieve strijd tegen klimaatverandering.

Dubbele beglazing verbetert ook het comfort binnenshuis. De temperatuurregeling wordt stabieler en gelijkmatiger, waardoor je huis het hele jaar door uitnodigend is. Of je het nu warm wilt hebben in de winter of koel wilt blijven tijdens zomerse hittegolven, dubbele beglazing biedt een oplossing op maat van de moderne behoeften.

Geluidsreductie

Uitwendige geluiddemping

Wonen in een stedelijke omgeving betekent vaak te maken hebben met een constant geluidsniveau van buitenaf. Gelukkig werkt dubbele beglazing als een uitstekende geluidsisolator. Het verschil is onmiddellijk merkbaar: geluiden van wegverkeer of openbare werken worden aanzienlijk gedempt dankzij de dubbele glaslaag en de tussenliggende spouw. Voor wie op zoek is naar nog meer rust en stilte zijn er opties met een grotere dikte en speciale coatings die deze geluiddempende eigenschappen versterken.

Betere rust in huis

De rust van een huis is onbetaalbaar, en dat is precies wat dubbele beglazing biedt op het gebied van geluidsisolatie. Als gevolg daarvan helpt het bij het creëren van een rustige woonomgeving waar ontspanning en concentratie worden bevorderd – ideaal voor mensen die thuis werken of gewoon genieten van de rust en stilte na een lange dag.

Veiligheid en toegevoegde waarde

Inbraakwerendheid

Op het gebied van veiligheid bieden ramen met dubbele beglazing een onmiskenbaar voordeel ten opzichte van hun tegenhangers met enkele beglazing: ze zijn veel moeilijker te breken. Kiezen voor gehard of gelaagd glas voegt een extra laag weerstand tegen inbraakpogingen toe en zorgt voor een betere bescherming van je huis.

Verhoogde waarde van uw woning

Investeren in ramen met dubbel glas kan ook een positieve invloed hebben op de waarde van je huis. Met een groeiende vraag naar energiezuinige huizen kunnen deze installaties de aantrekkingskracht en dus de marktwaarde van een huis aanzienlijk verhogen als het tijd is om te verkopen.

Levensduur en duurzaamheid

Ramen met dubbele beglazing zijn ontworpen om de elementen en het verstrijken van de tijd te weerstaan; hun duurzame constructie betekent dat er op de lange termijn minder vervangingen nodig zijn in vergelijking met traditionele ramen met enkele beglazing – wat over vele jaren een aanzienlijke besparing betekent. Als u meer wilt weten over de financiële voordelen van het kiezen van het juiste type raam voor uw specifieke behoeften op het gebied van warmte-isolatie, akoestische isolatie en huisbeveiliging.

In onze persoonlijke ervaring als erkende experts op het gebied van ramen en deuren hebben we gemerkt dat onze klanten vooral de merkbare verbetering van het binnencomfort waarderen, die wordt teweeggebracht door nieuwe hoogwaardige schrijnwerkinstallaties zoals die worden aangeboden door ons gespecialiseerde bedrijf in het Vlaamse Gewest van België.

Kosten van dubbel glas

Kiezen voor ramen met dubbele beglazing is een belangrijke beslissing voor elke huiseigenaar die de thermische en akoestische isolatie van zijn huis wil verbeteren. Deze ramen, bestaande uit twee glasplaten gescheiden door een laag lucht of inert gas, bieden niet alleen meer comfort, maar ook aanzienlijke energiebesparingen. Voordat je overgaat tot de installatie, is het echter essentieel om de factoren te begrijpen die de kosten beïnvloeden.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De grootte van de ramen, de keuze van het kozijnmateriaal (PVC, aluminium of hout), het type glas dat wordt gebruikt en de complexiteit van de installatie bepalen allemaal de uiteindelijke prijs. Grote erkers vereisen bijvoorbeeld meer materiaal en gespecialiseerde arbeidskrachten om te installeren, waardoor ze logischerwijs duurder worden. Op dezelfde manier kan de keuze voor een edel houten kozijn, zoals eikenhout, de rekening aanzienlijk verhogen in vergelijking met PVC.

Het is ook belangrijk om te weten dat bepaalde glassoorten betere prestaties leveren op het vlak van isolatie of veiligheid, en dus een aanzienlijke impact kunnen hebben op de prijs. Dubbele beglazing met zonwering of inbraakwerende behandeling is vaak duurder dan standaard, maar vormt een verstandige investering op lange termijn.

Vergelijking van leveranciers en installateurs

Om zeker te zijn van een optimale prijs-kwaliteitverhouding zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het eindproduct, is het raadzaam om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers en installateurs. Zo kun je niet alleen de prijsverschillen op de markt beoordelen, maar ook de reputatie en expertise van de aangeboden professionals onderzoeken.

Bovendien kunnen sommige fabrikanten uitgebreide garanties of een voordelige dienst na verkoop aanbieden die een iets hogere initiële kostprijs rechtvaardigen. Aarzel niet om relevante vragen te stellen over de duurzaamheid van de gebruikte materialen of eventuele certificaten die hun energieprestaties bevestigen.

prijs voor het vervangen van een raam met dubbele beglazing

Installatie en onderhoud van ramen met dubbele beglazing

Het installeren van ramen met dubbele beglazing is een cruciale stap in het garanderen van energie-efficiëntie en comfort in je huis. Het is essentieel dat deze taak wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde professional, omdat een onjuiste installatie de isolerende prestaties van het raam in gevaar kan brengen en kan leiden tot energieverlies. Vakmensen hebben niet alleen de nodige kennis, maar ook het juiste gereedschap om een perfecte afdichting en een nette afwerking te garanderen.

Professioneel installatieproces

De installatie van ramen met dubbele beglazing moet volgens een nauwkeurig protocol gebeuren om hun potentieel te maximaliseren. Dit begint met het nemen van exacte metingen, gevolgd door het voorzichtig demonteren van oude structuren indien nodig. Vervolgens wordt het kozijn van het nieuwe raam stevig op zijn plaats bevestigd, waarbij ervoor wordt gezorgd dat er geen kieren zijn waardoor lucht of water kan binnendringen. Na de installatie worden de ramen afgedicht met speciale kitten en gecontroleerd op onvolkomenheden die hun isolerende eigenschappen zouden kunnen beïnvloeden.

Praktische onderhoudstips

Om uw ramen met dubbele beglazing in perfecte staat te houden, hoeft u slechts een paar eenvoudige dingen te doen: reinig de ruiten regelmatig met een geschikt product om te voorkomen dat zich vuil ophoopt dat de helderheid en efficiëntie kan veranderen; controleer de afdichtingen jaarlijks op tekenen van slijtage of verslechtering; los eventuele condensatieproblemen tussen de ruiten onmiddellijk op om mogelijke schade aan het kozijn of de omringende muren te voorkomen.

Voorkomende problemen diagnosticeren

Veel voorkomende problemen met ramen met dubbel glas zijn condensvorming tussen de ruiten, wat vaak duidt op een fout in de hermetische afsluiting. Kijk daarnaast uit naar zichtbare tekenen zoals scheuren of vervorming in het kozijn die erop kunnen wijzen dat het kozijn dringend gerepareerd of vervangen moet worden. Als u deze problemen in een vroeg stadium ontdekt, kunt u op de lange termijn meer kosten besparen.

Als jarenlange experts op dit gebied hebben we ontdekt dat snel reageren wanneer zich een probleem voordoet essentieel is om de levensduur van installaties te verlengen en hun optimale prestaties te behouden.

Om uw kennis over dit cruciale onderwerp uit te breiden of om een gepersonaliseerde offerte te ontvangen op basis van uw specifieke installatie en onderhoudsbehoeften voor ramen met dubbel glas, kunt u onze aanvullende bronnen op onze website raadplegen.

 • Rekening houden met het type materiaal (PVC, aluminium)
 • Kwaliteitsgarantie dankzij onze bewezen ervaring
 • Persoonlijk advies op basis van uw geografische locatie

Conclusie

Samen hebben we de essentiële informatie over ramen en deuren met dubbele beglazing doorgenomen, met speciale aandacht voor materialen zoals PVC, aluminium en hout. Ons doel is om je de kennis te geven die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken die perfect past bij de behoeften van je huis of kantoor. Het is tijd om actie te ondernemen om de energie-efficiëntie van je ruimte te verbeteren en te genieten van meer comfort en aanzienlijke besparingen op je rekeningen.

*Contacteer onze expert* Wacht niet langer om uw huis te transformeren! Neem nu contact op met onze experts voor een persoonlijk advies dat is afgestemd op de specifieke kenmerken van jouw woning. We zijn er om je te begeleiden bij het selecteren van de beste beschikbare opties, al je technische vragen te beantwoorden en je te helpen bij het plannen van de volgende stap naar een effectieve raamverbetering.

Key Takeaway Het verbeteren van de isolatie door het installeren van ramen met dubbele beglazing is een verstandige investering die resulteert in energiebesparingen en een verhoogd wooncomfort. Onze oplossingen op maat zijn ontworpen om precies te voldoen aan de specifieke eisen van elke Franstalige klant die zijn leefomgeving wil verbeteren.

Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde prijs van een raam met dubbele beglazing?

De gemiddelde prijs van een standaard raam met dubbele beglazing ligt tussen €300 en €500 per stuk. Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het raam, de materiaalkeuze en opties.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De belangrijkste factoren die de prijs van een raam met dubbele beglazing beïnvloeden zijn: grootte, materiaalkeuze (hout, PVC, aluminium), thermische prestaties, uitrusting (insectenhor, geïntegreerd rolluik), stijl (ontwerp, kleur), afwerkingsniveau en uitrusting.

Hoe lang gaat een raam met dubbele beglazing mee?

Een raam met dubbele beglazing heeft een gemiddelde levensduur van 30 tot 40 jaar. Dit kan variëren afhankelijk van onderhoud, blootstelling aan het weer en de kwaliteit van de materialen en afdichtingen. Goede isolatie en een correcte installatie kunnen de levensduur aanzienlijk verlengen.

Hoe te kiezen tussen hout en PVC

Hout brengt charme en warmte, maar vergt meer onderhoud. PVC is beter bestand tegen weersinvloeden en schokken. Het vereist weinig onderhoud. Hout biedt betere thermische prestaties, maar PVC wordt steeds beter. De keuze hangt af van de stijl die je zoekt en het onderhoud dat je eraan wilt besteden.

Is er financiële hulp beschikbaar?

Ja, er is financiële steun beschikbaar, zoals het belastingkrediet voor energietransitie (CITE), waarmee je onder bepaalde voorwaarden 30% van de kosten (inclusief belasting) voor raamisolatie kunt aftrekken. Sommige regio’s of gemeenten bieden ook aanvullende hulp. Informatie is verkrijgbaar bij de belastingdienst of je gemeente.

Hoe kies je de thermische prestatie

Je moet de prestatie kiezen op basis van de klimaatzone van je huis (H1, H2, H3, H4). Hoe kouder de zone, hoe beter de isolatie moet zijn. Kijk naar de U-waarde, die minder moet zijn dan 1,1 W/m2.K. Ramen met thermische onderbrekingen bieden betere isolatie.

Hoe onderhoud je een raam met dubbele beglazing

Ramen moeten worden schoongemaakt met water en een paar druppels afwasmiddel of speciale glasreiniger. Gebruik geen schurende producten. Controleer de staat van de afdichtingen en vervang ze indien nodig. Smeer de afdichtingen en scharnieren één keer per jaar. Bescherm tegen slecht weer in de winter.

Hoe extra opties kiezen

U kunt kiezen voor een draaikiep-, schuif- of schuifraamopening, afhankelijk van het gebruik. Kiezen voor een muggenhor, geïntegreerd rolluik of jaloezieën biedt meer comfort en veiligheid. Dubbele beglazing met speciale behandelingen filtert de zonnestralen beter.

Hoe een raam plaatsen

Schakel een gekwalificeerde vakman in om een raam te plaatsen. Hij zal de opening voorbereiden, dekdelen en isolatie aanbrengen, het kozijn afdichten en het raam stevig bevestigen. Waterdicht breeuwen zorgt voor isolatie. Een laatste afstelling zorgt voor een soepele werking op de lange termijn.

Hoe kies je een installateur

Kies voor een erkende RGE (Reconnu Garant de l’Environnement) installateur die gedetailleerde offertes aanbiedt. Controleer hun ervaring met het installeren van ramen, hun certificeringen en hun dienst na verkoop. Vraag naar referenties van klanten. Een erkende installateur garandeert een onberispelijke installatie en naleving van de thermische voorschriften.