Uw Bestaande Deur Beveiligen – Top Tips

Bijna één op de 32 woningen krijgt jaarlijks te maken met een (poging tot) inbraak. Helaas kiezen meer dan de helft van de inbrekers de deur als toegangspunt tot uw huis. Daarom is het van groot belang om de beveiliging van uw buitendeuren serieus te nemen. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen om uw deuren te beveiligen en inbraak te voorkomen.

Belangrijke punten om uw deur te beveiligen:

 • Zorg voor drie stevige scharnieren en een meerpuntsslot op uw voordeur.
 • Gebruik dievenklauwen voor extra beveiliging van uw achterdeur.
 • Overweeg het toevoegen van extra sloten en bijzetsloten.
 • Beveilig uw deur met goede verlichting.

Een goed beveiligde deur is essentieel voor de veiligheid van uw huis. Door de juiste maatregelen te nemen, kunt u het risico op inbraak aanzienlijk verminderen. Volg deze tips om uw bestaande deur te beveiligen en uw huis beter te beschermen tegen indringers.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Zorg voor drie stevige scharnieren en een meerpuntsslot op uw voordeur.
 • Gebruik dievenklauwen voor extra beveiliging van uw achterdeur.
 • Overweeg het toevoegen van extra sloten en bijzetsloten.
 • Beveilig uw deur met goede verlichting.

Tips voor het beveiligen van de voordeur

Een goed beveiligde voordeur is essentieel voor de beveiliging van uw huis. Hier zijn enkele belangrijke tips om uw voordeur te beveiligen tegen inbraak: 1. Investeer in hoogwaardig deurbeslag: Kies voor deurbeslag van goede kwaliteit met een veiligheidskeurmerk. Dit omvat een stevig deurbeslag, zoals een solide deurkruk en een veiligheidscilinder.
 2. Installeer een veiligheidsslot: Een meerpuntsslot is een uitstekende keuze voor extra veiligheid. Zorg ervoor dat het slot is voorzien van minimaal één of twee kwaliteitssterren.
 3. Controleer het kozijn: Het kozijn moet metalen kommen hebben op plaatsen waar het meerpuntsslot vergrendelt. Deze zorgen voor extra stevigheid en beveiliging.
 4. Voeg bijzetsloten toe: Als uw bestaande hoofdslot niet goedgekeurd is, kunt u bijzetsloten toevoegen. Deze bieden extra bescherming en maken het moeilijker voor inbrekers om binnen te dringen.
 5. Zorg voor goede verlichting: Goede verlichting bij de voordeur kan inbrekers afschrikken. Installeer buitenverlichting met bewegingssensoren om uw voordeur goed te verlichten.

Met deze tips kunt u de veiligheid van uw voordeur optimaliseren en uw huis beter beschermen tegen inbraak.

“Een goed beveiligde voordeur is de eerste verdedigingslinie tegen inbrekers.”
– Veiligheidsadviseur John van der Beek

veiligheidsslot deur

Deurbeslag Veiligheid Inbraakpreventie Deur Veiligheidsslot Deur
Hoogwaardig deurbeslag met veiligheidskeurmerk Meerpuntsslot met minimaal één of twee kwaliteitssterren Kozijn met metalen kommen op plaatsen waar het meerpuntsslot vergrendelt
Bijzetsloten voor extra beveiliging Goede verlichting bij de voordeur

Tips voor het beveiligen van de achterdeur

De achterdeur is vaak een aantrekkelijk doelwit voor inbrekers, vooral als ze zich kunnen verschuilen in de begroeiing of een schuurtje. Daarom is het van groot belang om de nodige maatregelen te nemen om uw achterdeur goed te beveiligen. Hier zijn enkele tips:

 1. Installeer dievenklauwen of goedgekeurde scharnieren met veiligheidsnokken. Deze zorgen ervoor dat de deur niet gemakkelijk uit de scharnieren kan worden gelicht.
 2. Een meerpuntsslot met één of twee sterren is een uitstekende keuze voor extra veiligheid. Het zorgt ervoor dat de deur op meerdere punten tegelijkertijd wordt vergrendeld, waardoor het voor inbrekers veel moeilijker wordt om binnen te komen.
 3. Net als bij de voordeur is goede verlichting bij de achterdeur van groot belang. Het schrikt potentiële inbrekers af en verhoogt de zichtbaarheid rondom uw woning.

Door deze maatregelen te nemen, vergroot u de veiligheid van uw achterdeur en verkleint u de kans op een inbraakpoging.

Met de juiste beveiliging kunt u met een gerust hart uw achterdeur gebruiken, wetende dat uw woning goed beschermd is tegen inbrekers.

Tips voor het beveiligen van dubbele terrasdeuren

Dubbele terrasdeuren zijn vaak kwetsbaar en vereisen daarom extra aandacht als het gaat om beveiliging. Een goede beveiliging kan helpen om inbraak te voorkomen en uw gemoedsrust te vergroten. Hier zijn enkele tips voor het beveiligen van uw dubbele terrasdeuren:

 1. Een afsluitbare espagnoletsluiting: Zorg ervoor dat uw dubbele terrasdeuren zijn voorzien van een espagnoletsluiting die afsluitbaar is met een slot. Kies bij voorkeur voor een slot met twee sterren om een optimale veiligheid te garanderen.
 2. Deugdelijke sluitkommen: Controleer of de sluitkommen van uw dubbele terrasdeuren deugdelijk zijn en goed zijn gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat het slot stevig en veilig is en dat de deuren niet gemakkelijk kunnen worden geforceerd.
 3. Hoofdslot en bijzetsloten of meerpuntsslot: Overweeg om een hoofdslot te installeren op uw dubbele terrasdeuren, samen met bijzetsloten of een meerpuntsslot met één of twee sterren. Dit biedt extra beveiliging en maakt het voor inbrekers moeilijker om de deuren te openen.
 4. Goede verlichting: Zorg voor voldoende en goed geplaatste verlichting rond uw dubbele terrasdeuren. Goede verlichting kan inbrekers afschrikken en maakt het moeilijker voor hen om onopgemerkt te blijven.

Met deze tips kunt u de beveiliging van uw dubbele terrasdeuren aanzienlijk verbeteren en uw huis beter beschermen tegen inbraken. Neem de nodige maatregelen en geniet van een veilige en geruststellende omgeving.

deurbeslag veiligheid

Hier is nog een visuele representatie van de beveiliging van dubbele terrasdeuren:

Maatregel Aanbeveling
Een afsluitbare espagnoletsluiting Afsluitbaar met een slot, bij voorkeur met twee sterren.
Deugdelijke sluitkommen Zorg voor goed gemonteerde sluitkommen voor een stevig en veilig slot.
Hoofdslot en bijzetsloten of meerpuntsslot Installeer een hoofdslot en overweeg bijzetsloten of een meerpuntsslot met één of twee sterren.
Goede verlichting Zorg voor voldoende en goed geplaatste verlichting rondom de dubbele terrasdeuren.

Met deze maatregelen kunt u de beveiliging van uw dubbele terrasdeuren optimaliseren en uw huis beter beschermen tegen inbraak.

Tips voor het beveiligen van ramen tegen inbraak

Veiligheidssloten en -scharnieren spelen een cruciale rol bij de beveiliging van ramen. Om inbraak te voorkomen, is het belangrijk dat zowel de sloten als de scharnieren van hoogwaardig staal zijn vervaardigd. Dit zorgt voor een stevige en betrouwbare beveiliging.

Een andere effectieve maatregel is het gebruik van paddenstoelnokken en meerpuntsvergrendeling. Deze mechanismen bieden een optimale beveiliging, omdat ze ervoor zorgen dat het raam op meerdere punten stevig vergrendeld wordt. Dit maakt het voor inbrekers erg moeilijk om het raam te forceren.

Een belangrijke toevoeging aan de beveiliging is het gebruik van gelaagd glas. Dit type glas bestaat uit meerdere lagen, waardoor het moeilijker is om het raam te breken. Het biedt dus een extra laag bescherming tegen inbraak.

Naast de technische beveiligingsmaatregelen is het ook raadzaam om glaslatten aan de binnenkant van het raam te plaatsen. Glaslatten verstevigen het raam en maken het moeilijker om het glas uit de sponning te halen.

Tot slot is het aan te raden om te investeren in beslag met kerntrekbeveiliging. Kerntrekken is een populaire inbraakmethode waarbij inbrekers een schroef in de cilinder van het slot draaien en deze vervolgens met een speciaal gereedschap uit het slot trekken. Beslag met kerntrekbeveiliging beschermt tegen deze vorm van inbraak.

Door deze maatregelen te treffen, kunt u de beveiliging van uw ramen aanzienlijk verbeteren en het risico op inbraak verminderen.

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste tips voor het beveiligen van ramen tegen inbraak:

Maatregel Omschrijving
Gebruik hoogwaardige veiligheidssloten en -scharnieren Zorg ervoor dat zowel de sloten als de scharnieren van hoogwaardig staal zijn vervaardigd.
Maak gebruik van paddenstoelnokken en meerpuntsvergrendeling Deze mechanismen zorgen voor een optimale beveiliging door het raam op meerdere punten stevig te vergrendelen.
Installeer gelaagd glas Gelaagd glas biedt een extra laag bescherming doordat het moeilijker is om het raam te breken.
Plaats glaslatten aan de binnenkant van het raam Glaslatten verstevigen het raam en maken het moeilijker om het glas uit de sponning te halen.
Investeer in beslag met kerntrekbeveiliging Beslag met kerntrekbeveiliging beschermt tegen de populaire inbraakmethode kerntrekken.

Extra beveiligingstips

Naast het beveiligen van deuren en ramen zijn er nog andere maatregelen die u kunt nemen om uw huis te beveiligen. Een goede manier om te weten wie er aanbelt zonder dat zij u kunnen zien, is het gebruik van een spionoog. Zo kunt u controleren wie er voor uw deur staat voordat u opent. Daarnaast is het essentieel om altijd alle deuren en ramen goed te sluiten en te vergrendelen bij vertrek. Dit is een belangrijke stap om inbraak te voorkomen.

Een andere slimme maatregel is het uit het zicht leggen van kostbare spullen. Inbrekers worden vaak aangetrokken door waardevolle objecten die ze snel kunnen meenemen. Door kostbaarheden uit het zicht te bewaren, verkleint u de kans op een inbraak. Daarnaast kunt u overwegen om deel te nemen aan een buurtpreventie WhatsApp-groep. Door samen te werken met uw buren kunt u verdachte activiteiten in de buurt melden en elkaar waarschuwen.

Verder is het belangrijk om het zicht naar binnen te belemmeren. Inbrekers zijn eerder geneigd om in te breken als ze waardevolle spullen kunnen zien. Gordijnen, jaloezieën of raamfolie kunnen helpen om het zicht naar binnen te blokkeren. Ook het investeren in goede verlichting rondom uw huis is een effectieve preventiemaatregel. Goede verlichting schrikt potentiële inbrekers af en maakt uw huis minder aantrekkelijk als doelwit.