Standaard Deur Afmetingen: Gids & Maten

Bij het plannen van een renovatie of nieuwbouwproject is het belangrijk om de juiste afmetingen voor deuren te kennen. Standaard deur afmetingen kunnen variëren, maar er zijn gangbare maten voor zowel binnendeuren als buitendeuren. Bij renovaties komen vaak deuren van 201,5 cm of 211,5 cm hoogte voor, terwijl bij nieuwbouwprojecten deuren van 231,5 cm hoogte steeds vaker voorkomen. Qua breedte zijn 83 cm en 88 cm normaal bij renovaties, terwijl nieuwbouwhuizen vaak bredere deuren van 93 cm hebben. De dikte van binnendeuren ligt meestal tussen de 38 en 40 mm, terwijl buitendeuren vaak steviger zijn met een dikte van 54 of 67 mm. Het correct meten van deuropeningen is essentieel bij het kiezen van de juiste deur. Er zijn verschillende methoden voor het meten van stompe deuren, opdekdeuren en bij het vervangen van deuren. Experts kunnen helpen bij het vinden van de beste afmetingen voor jouw specifieke situatie.

Belangrijkste Punten

 • Standaard deur afmetingen kunnen variëren, maar er zijn gangbare maten voor zowel binnendeuren als buitendeuren.
 • Deuren van 201,5 cm of 211,5 cm hoogte zijn vaak te vinden bij renovaties, terwijl deuren van 231,5 cm hoogte steeds populairder worden bij nieuwbouwprojecten.
 • Breedtes van 83 cm en 88 cm zijn gebruikelijk bij renovaties, terwijl nieuwbouwhuizen vaak bredere deuren van 93 cm hebben.
 • De dikte van binnendeuren ligt meestal tussen de 38 en 40 mm, terwijl buitendeuren vaak dikker zijn met een dikte van 54 of 67 mm.
 • Het meten van deuropeningen is essentieel bij het kiezen van de juiste deur. Experts kunnen helpen bij het vinden van de beste afmetingen voor jouw specifieke situatie.

Standaard Maten voor Binnendeuren

Binnendeuren hebben standaardmaten die passen bij de gangbare afmetingen van deurkozijnen. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te kennen bij het kiezen of vervangen van binnendeuren. Hieronder vind je de standaardmaten voor binnendeuren:

Breedte

 • 63 cm
 • 68 cm
 • 73 cm
 • 78 cm

De breedte kan variëren afhankelijk van de beschikbare ruimte en persoonlijke voorkeur. Kies een breedte die past bij de stijl en functionaliteit van de ruimte.Hoogte

 • 201,5 cm
 • 211,5 cm
 • 231,5 cm

De standaardhoogte van binnendeuren is meestal 201,5 cm, maar er zijn ook langere opties beschikbaar. Het is belangrijk om te controleren of de beschikbare ruimte voldoende is voor een hogere deur.

Dikte

De dikte van binnendeuren ligt meestal tussen de 38 en 40 mm. Deze dikte zorgt voor stevigheid en duurzaamheid, waardoor de deur geschikt is voor dagelijks gebruik.

Standaard Maten Binnendeuren

Standaard Maten voor Buitendeuren

Buitendeuren hebben ook standaardmaten die vaak overeenkomen met de gangbare afmetingen van deurkozijnen. De breedte van een standaard buitendeur kan variëren tussen 63, 68, 73 en 78 cm, afhankelijk van de ruimte en voorkeur. Veel voorkomende breedtes voor buitendeuren bij renovaties zijn 83 cm en 88 cm. Bij nieuwbouwprojecten ziet men vaker bredere deuren van 93 cm, wat zorgt voor een moderner gevoel en meer bewegingsruimte. De hoogte van een buitendeur is meestal 201,5 cm, maar kan ook 211,5 cm of 231,5 cm zijn. Het kiezen van de juiste dikte voor een buitendeur is belangrijk voor beveiliging en isolatie, met meestal een dikte van 54 mm of 67 mm.

standaard buitendeur afmetingen

Breedte Hoogte Dikte
63 cm 201,5 cm 54 mm
68 cm 211,5 cm 67 mm
73 cm 231,5 cm
78 cm

Deurmaten op Maat

Hoewel er standaard deurmaten zijn, is het ook mogelijk om deuren op maat te laten maken. Dit biedt de flexibiliteit om de deur perfect af te stemmen op jouw specifieke wensen en ruimte.

Glazen binnendeuren kunnen variëren in breedte tussen 73 en 93 cm, met een hoogte van ongeveer 211 cm. Voor andere materialen en ontwerpen kunnen de deurmaten variëren.

Het meten van de huidige deur en de ruimte waarin deze geplaatst wordt, is cruciaal bij het bestellen van deuren op maat.

Deurmaten op Maat Tabel

Materiaal Breedte (cm) Hoogte (cm) Dikte (mm)
Glazen deuren 73-93 211
Andere materialen Varieert

Stalen Deuren en Aangepaste Afmetingen

Stalen deuren hebben een breed scala aan ontwerpen en constructies die van invloed kunnen zijn op de maximale breedte. Over het algemeen kunnen stalen deuren zelfs tot 500 cm breed zijn voor schuifdeuren of taatsdeuren. Voor standaard draaiende stalen deuren ligt de maximale breedte vaak rond de 150 cm per deurblad. Bij het installeren van nieuwe deuren of het bestellen van deuren op maat is het essentieel om de afmetingen van zowel de deur als het kozijn nauwkeurig te meten.

Aangepaste stalen deuren kunnen ook variëren in breedte, hoogte en dikte, afhankelijk van specifieke behoeften en wensen. Dit maakt het mogelijk om de deuren volledig aan te passen aan jouw ruimte en designvoorkeuren. Het meten van de exacte afmetingen en het nauwkeurig doorgeven ervan aan de leverancier is van groot belang om ervoor te zorgen dat de stalen deuren perfect passen en voldoen aan jouw verwachtingen.

Standaard Maten voor Buitendeuren

Standaard buitendeuren hebben afmetingen die meestal overeenkomen met de gangbare maten van deurkozijnen. Voor renovaties zijn veelvoorkomende breedtes 83 cm en 88 cm, terwijl nieuwbouwhuizen vaak bredere deuren van 93 cm hebben. De hoogte van een standaard buitendeur kan variëren tussen 201,5 cm, 211,5 cm en 231,5 cm. Het kiezen van de juiste dikte voor buitendeuren is belangrijk voor beveiliging en isolatie. Meestal hebben buitendeuren een dikte van 54 mm of 67 mm.

Als je op zoek bent naar een stalen buitendeur, is het aan te raden om de mogelijkheden te bespreken met een specialist. Zij kunnen je adviseren over de beschikbare ontwerpen, afmetingen en materialen die het beste bij jouw behoeften passen.

Breedte (cm) Hoogte (cm) Dikte (mm)
83 201,5 54
88 211,5 67
93 231,5

Let op: Deze maten zijn standaardmaten, maar het is mogelijk om stalen buitendeuren op maat te laten maken voor een perfecte pasvorm en uitstraling.

Advies en Offertes

Als je twijfelt over de juiste afmetingen van deuren of als je specifiek advies nodig hebt, is het verstandig om contact op te nemen met lokale experts. Zij hebben de kennis en ervaring om jou te helpen bij het vinden van de beste oplossingen en de juiste afmetingen voor jouw woning. Zij kunnen je adviseren over de standaard deurmaten en de standaard deurbreedte die het meest geschikt zijn voor jouw specifieke situatie.

Bovendien kan het nuttig zijn om offertes op te vragen bij verschillende fabrikanten. Op die manier kun je niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de verschillende opties die beschikbaar zijn. Je kunt een offerteformulier invullen en gratis en vrijblijvend advies op maat ontvangen. Lokale vakmannen kunnen je helpen bij het meten, kiezen en installeren van deuren die perfect passen bij jouw woning en voldoen aan de standaard deurmaten en de standaard deurbreedte.

Dus, als je graag de juiste deurmaten en deurbreedte wilt vinden en professioneel advies wilt ontvangen, neem dan contact op met lokale experts en vraag offertes aan bij verschillende fabrikanten. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je deur perfect past en voldoet aan de normen voor standaard deurmaten en deurbreedte.